lördag 12 februari 2011

Danderyd bästa akutsjukhuset i Stockholms län

I en jämförelse av akutsjukhusen i Sverige med både dygnet-runt-kirurgi och förlossningar som gjorts av Health Consumer Powerhouse, ett svenskt konsultföretag, hamnar Danderyds sjukhus bäst, inte i Sverige men jämväl i Stockholms län. På Svrigelistan ligger Danderyds sjukhus på 10:e plats.

Det som har jämförts är dels kvalitetsstatisk, dvs. mätningar av vårdutfall/behandlingsresultat (dödlighet i hjärtinfarkt och stroke har getts dubbel vikt) och väntetider i vården. Danderyds sjukhus har fått hög placering på listan bl.a. därför att det visar bäst reultat i hela landet för sin strokevård.

Noterbart är att länssjukhusen i i hela landet ligger högt på denna lista över de bästa sjukhusen. Danderyds sjukhus var fram till sammanslagningen av sjukvårde i Stockholms stad och län i det nya landstinget ett länssjukhus i Stockholms län.

Det är bara att gratulera Danderyds sjukhus och alla dess skickliga vårdmedarbetare till denna fina placering som det tionde bästa sjukhuset i hela landet med 644 poäng. Nu gäller det att avancera uppåt på listan av de tio bästa sjukhusen i hela Sverige. Närmast före på listan ligger Falun med 644 poäng, Kalmar med 649 poäng, Västervik med 665 och Borås med 666 poäng. (Universitetssjukhuset Linköping blev bäst i Sverige med 728 poäng.)

Rolf Bromme

Inga kommentarer: